Voor werkgevers

Neurodiversiteit en neuro divergentie op het werk

Hoogbegaafden met of zonder dyslexie, dyscalculie en/ of AD(H)D op het werk. Neuro divergent en dubbel bijzonder, mooi! 

Dit zijn mensen met veel talenten, een brein dat net even anders werkt dan dat van de meeste mensen (die we neurotypisch noemen) waardoor er een aantal dingen zijn die ze echt minder goed kunnen door hoe hun brein werkt. Dit hoeft geen belemmering te zijn om goed te kunnen functioneren zodra je weet hoe je elkaar binnen een team kunt ondersteunen en versterken. 

Een neuro divergent team heeft veel toe te voegen aan het succes van de organisatie door hun creativiteit en inventiviteit. Hoe zou het zijn om dit potentieel optimaal in te zetten? Om inzicht in te krijgen hoe hen te ondersteunen en te versterken? Zowel op individueel niveau als op team niveau. Dit helpt uitval of ontslag voorkomen en dat scheelt veel tijd en kosten.

Een hoogbegaafde medewerker met dyslexie bijvoorbeeld kan heel veel tijd kwijt zijn aan lezen en herlezen van mails en andere teksten. Dit kan zover gaan dat zij ’s avonds of in het weekend nog aan werk zijn, terwijl ze deze tijd nodig hebben om weer op te laden voor de volgende werkdag, om dan weer productief te kunnen zijn. 

Of een hoogbegaafde collega met AD(H)D die diens planning maar niet op orde krijgt of heel onrustig is tijdens een team overleg. Dit zijn heel vervelende en storende dingen tijdens het werk. Of deze collega voelt zich (te) verantwoordelijk voor dingen buiten diens scope waardoor het risico op overbelasting en uitval cq vertrek toeneemt met alle gevolgen van dien. 

Dit hoeft niet!

Mail me om samen te bekijken hoe ik u kan helpen uw medewerkers topfit te houden. 

Ellen van Doorn
Davis counselor en life coach
+31 6 28724263
Adres
Noordland 5
2548 WB  Den Haag