Programma’s

Wij bieden programma’s aan voor volwassenen en kinderen met dyslexie, dyscalculie en ADD/ADHD.
Lees hier hoe wij jou kunnen helpen.

Dyslexie

Dyslexie is een veelkoppig monster: het heeft veel verschillende uitingsvormen; iets waar de ene dyslect last van heeft hoeft de ander geen last van te hebben. Zeker als je hoogbegaafd bent kun je heel veel compenseren met je intelligentie en wordt je dyslexie gemist. Dit kost onnodig veel moeite en energie. En veel frustratie!

In onze maatschappij is het hele onderwijs gericht op woorddenken. Ieder mens wordt echter geboren als beelddenker en gebruikt dit talent in de jonge jaren om de wereld te leren kennen. Beelden komen vanzelf en beelddenken gaat zoveel sneller dan woorddenken. Sommige kinderen kunnen dit zo goed dat ze pas veel later het woorddenken ontwikkelen. En dit zit het leren lezen in de weg. We hebben veel ‘lege’ woorden in onze taal, woorden die geen betekenis en dus geen beeld hebben. Voor iemand die visueel ingesteld is en in beelden denkt zijn deze woorden er gewoon niet. Hier struikel je dus over of je slaat ze over. Hoe fijn zou het zijn als deze woorden geen struikelblok meer zijn? Als je die ook gewoon kunt lezen? 

Davis® werkt vanuit jouw talent, en samen gaan we ontdekken hoe we jouw talent kunnen inzetten om beter te leren lezen. We gebruiken je creativiteit om dit te doen, want alles wat je zelf maakt onthoudt je!

Herken je bij jezelf of bij je kind een van de dingen hieronder?

Heb je bijvoorbeeld moeite met: 

 • lezen of spellen
 • letters die gaan draaien of anderszins bewegen
 • lezen van eenvoudige, korte woorden
 • werkwoordspelling automatiseren
 • tafels leren
 • spelling in het algemeen
 • leesbaar schrijven
 • je aandacht erbij houden
 • niet duizelig of misselijk worden tijdens het lezen?

Wil je hier hulp bij hebben?

Dan kan ik je zeker helpen! Hoe? 

Ik vertel het je graag. Ik ben Davis® counselor en weet hoe ik je op een fijne manier effectief kan helpen. Een counseling duurt een paar dagen waarin ik je leer vanuit ontspanning te focussen en soepeler en vlotter te lezen en spellen. Net waar jij behoefte aan hebt. In een veilige omgeving, bij mij in de praktijk, ga je in een veilige omgeving succeservaringen opdoen. Niet alleen met lezen maar ook op andere vlakken van het leven. 

Ik werk met volwassenen en kinderen. Je bent dus nooit te oud voor een Davis counseling!

Een afgeronde Davis counseling is een cadeau voor het leven.

Neem gerust contact met me op voor meer informatie of voor het maken van een kennismakingsafspraak, geheel vrijblijvend.

De counseling kan ook in het Engels worden gegeven.

Dyscalculie

Oftewel een rekenprobleem. Heb jij of je kind onverklaarbare rekenproblemen? Geen gevoel voor de waarde van een getal?

Heb jij of je kind moeite met klokkijken en geen gevoel voor tijd? Waar begin je met rekenen? Wat is de waarde van een getal?

En wil je hier hulp bij hebben, voor jezelf of je kind?

Ik kan je helpen om hier veel minder moeite mee te hebben. Dyscalculie is een rekenprobleem dat aan te pakken is! Het is lang niet zo bekend als dyslexie maar net zo frustrerend. Vanuit mijn training en ervaring als Davis® counselor weet ik hoe ik je kan helpen de dyscalculie aan te pakken. Ik help je om onder andere het verschil te weten tussen de waarde van bijvoorbeeld 38 en 83, de tafels te leren, automatiseren van eenvoudige sommen en het aanleren van goede en handige reken strategieën, klokkijken.

We beginnen met de verwarring die er mogelijk is opsporen en weghalen, daarna gaan we aan de slag om jouw rekenprobleem aan te pakken. Ook jij/ jouw kind kunt gevoel voor tijd en getallen ontwikkelen, of met breuken leren rekenen. Zo gaan we stapje voor stapje aan de slag en doen we wat nodig is om jou te helpen.

Herken je een van de dingen hieronder?

Heb je bijvoorbeeld moeite met:

 • de waarde van getallen weten, het verschil tussen 25 en 52 in waarde
 • tafels leren
 • basisrekenvaardigheden leren
 • opdrachten gestructureerd aanpakken
 • snel afgeleid zijn, dagdromen
 • onrust in je hoofd
 • ordenen en opruimen

Dan kan ik je zeker helpen! Hoe?

Ik vertel het je graag. Vanuit ontspanning leer ik je te focussen op je werk, help ik je je rekenprobleem aan te pakken door te beginnen met getalbegrip en begrip van wat rekenen eigenlijk is. Jong of ouder, het maakt niet uit, helpen kan ik je zeker!

Neem gerust contact met me op voor meer informatie of voor het maken van een kennismakingsafspraak, geheel vrijblijvend.

Een afgerond Davis counseling is een cadeau voor het leven.

Ik kan je ook in het Engels counselen als je dat prettiger vindt.

ADD/ ADHD

Ofwel aandachtsprobleem.

De werking van je brein speelt een rol in hoe je de wereld beleeft; intens, bij vlagen heel veel focus en op andere momenten snel afgeleid. We beginnen met leren focussen waardoor je je aandacht er beter bij kunt houden op momenten dat je daarvoor kiest. Maar we gaan ook aan de slag met andere dingen waar je tegenaan loopt zoals bijvoorbeeld je gevoel voor tijd ontwikkelen, reactiepatronen van mensen om je heen leren kennen en daar anders op te reageren, patronen op je werk doorbreken, waar ligt jouw verantwoordelijkheid en waar ligt die van de ander, burnout voorkomen, etc. Je neemt de regie weer in eigen hand!

Herken je bij jezelf of bij je kind een van de dingen hieronder?

Heb je bijvoorbeeld moeite met:

 • Je aandacht erbij houden
 • Onrust in je hoofd, vol hoofd
 • Opdrachten gestructureerd aanpakken
 • Je werk organiseren
 • Snel afgeleid zijn, dagdromen
 • Gevoel hebben voor tijd, de ene keer gaat tijd heel snel en de andere keer juist niet
 • Impulsief gedrag
 • Stil zitten, wil je steeds bewegen
 • Begrijpen waarom mensen boos op je zijn, of reageren zoals ze doen

Als Davis® counselor heb ik geleerd hoe ik je kan helpen. We gaan samen aan de slag, aan de hand van waar jij last van hebt, van wat jij wilt leren of veranderen in je leven. Ik leer je hoe je kunt focussen, om je aandacht erbij te houden, vanuit ontspanning. Dit geeft vaak al rust in je hoofd. Ik leer je hoe je je werk kunt organiseren en plannen, waardoor je ook rust krijgt. Daarnaast ga je inzicht krijgen in patronen en reacties van mensen in je omgeving.

Neem gerust contact met me op voor meer informatie of voor het maken van een kennismakingsafspraak, geheel vrijblijvend.

Een afgerond Davis counseling traject is een cadeau voor het leven.

De counseling kan ook in het Engels worden gegeven.

Ellen van Doorn
Davis counselor en life coach
+31 6 28724263
Adres
Noordland 5
2548 WB  Den Haag