Voor volwassenen en kinderen

Veel ‘leerproblemen’ ontstaan op de basisschool maar zijn in het verleden lang niet altijd herkend. Voorheen was een kind met dyslexie lui of dom of allebei! Terwijl deze kinderen juist heel hard hun best deden op het lezen. Kun je je voostellen wat dit doet met je eigenwaarde! Ook op volwassen leeftijd is deze oude pijn er nog steeds. Volwassenen passen zich nog steeds aan om maar te voldoen aan wat (ze denken dat) er van hen verwacht wordt.

Ditzelfde geldt voor mensen met dyscalculie, zij zijn ook niet gezien en herkend voor al hun inspanningen en moeite. 

Iemand met AD(H)D was gewoon druk en lette niet op. Alsof ze dat niet wilden! 

Als iemand beschrijft dat hij problemen heeft met plannen, of met contact met collega’s, vraag ik altijd of hij het interessant zou vinden om te onderzoeken of het anders, soepeler kan. 

Al deze mensen, jong en oud, doen hun stinkende best om het zo goed mogelijk te doen op school en op het werk. Maar het lukt niet altijd. En dat doet helaas veel voor je gevoel van eigenwaarde in negatieve zin.

Wil je deze cirkel doorbreken? Wil je vanuit kracht en talenten aan de slag met hoe jouw brein werkt en hoe je dit goed kunt inzetten? Dat kan! En ik help je graag.

Of je nu 10 bent of 58, voor een Davis counseling is nooit te laat! Dit kan je zeker helpen!

Ellen van Doorn
Davis counselor en life coach
+31 6 28724263
Adres
Noordland 5
2548 WB  Den Haag