Dyslexie

Dyslexie is een veelkoppig monster: het heeft veel verschillende uitingsvormen; iets waar de ene dyslect last van heeft hoeft de ander geen last van te hebben. Zeker als je hoogbegaafd bent kun je heel veel compenseren met je intelligentie en wordt je dyslexie gemist. Dit kost onnodig veel moeite en energie. En veel frustratie!

In onze maatschappij is het hele onderwijs gericht op woorddenken. Ieder mens wordt echter geboren als beelddenker en gebruikt dit talent in de jonge jaren om de wereld te leren kennen. Beelden komen vanzelf en beelddenken gaat zoveel sneller dan woorddenken. Sommige kinderen kunnen dit zo goed dat ze pas veel later het woorddenken ontwikkelen. En dit zit het leren lezen in de weg. We hebben veel ‘lege’ woorden in onze taal, woorden die geen betekenis en dus geen beeld hebben. Voor iemand die visueel ingesteld is en in beelden denkt zijn deze woorden er gewoon niet. Hier struikel je dus over of je slaat ze over. Hoe fijn zou het zijn als deze woorden geen struikelblok meer zijn? Als je die ook gewoon kunt lezen? 

Davis® werkt vanuit jouw talent, en samen gaan we ontdekken hoe we jouw talent kunnen inzetten om beter te leren lezen. We gebruiken je creativiteit om dit te doen, want alles wat je zelf maakt onthoudt je!

Herken je bij jezelf of bij je kind een van de dingen hieronder?

Heb je bijvoorbeeld moeite met: 

  • lezen of spellen
  • letters die gaan draaien of anderszins bewegen
  • lezen van eenvoudige, korte woorden
  • werkwoordspelling automatiseren
  • tafels leren
  • spelling in het algemeen
  • leesbaar schrijven
  • je aandacht erbij houden
  • niet duizelig of misselijk worden tijdens het lezen?

Wil je hier hulp bij hebben?

Dan kan ik je zeker helpen! Hoe? 

Ik vertel het je graag. Ik ben Davis® counselor en weet hoe ik je op een fijne manier effectief kan helpen. Een counseling duurt een paar dagen waarin ik je leer vanuit ontspanning te focussen en soepeler en vlotter te lezen en spellen. Net waar jij behoefte aan hebt. In een veilige omgeving, bij mij in de praktijk, ga je in een veilige omgeving succeservaringen opdoen. Niet alleen met lezen maar ook op andere vlakken van het leven.

Ik werk met volwassenen en kinderen. Je bent dus nooit te oud voor een Davis counseling!

Een afgeronde Davis counseling is een cadeau voor het leven.

Neem gerust contact met me op voor meer informatie of voor het maken van een kennismakingsafspraak, geheel vrijblijvend.

De counseling kan ook in het Engels worden gegeven.

Ellen van Doorn
Davis counselor en life coach
+31 6 28724263
Adres
Noordland 5
2548 WB  Den Haag