Dyscalculie

Dyscalculie, oftewel een rekenprobleem.

Heb jij of je kind onverklaarbare rekenproblemen? Geen gevoel voor de waarde van een getal?

Heb jij of je kind moeite met klokkijken en geen gevoel voor tijd? Waar begin je met rekenen? Wat is de waarde van een getal?

En wil je hier hulp bij hebben, voor jezelf of je kind?

Ik kan je helpen om hier veel minder moeite mee te hebben. Dyscalculie is een rekenprobleem dat aan te pakken is! Het is lang niet zo bekend als dyslexie maar net zo frustrerend. Vanuit mijn training en ervaring als Davis® counselor weet ik hoe ik je kan helpen de dyscalculie aan te pakken. Ik help je om onder andere het verschil te weten tussen de waarde van bijvoorbeeld 38 en 83, de tafels te leren, automatiseren van eenvoudige sommen en het aanleren van goede en handige reken strategieën, klokkijken.

We beginnen met de verwarring die er mogelijk is opsporen en weghalen, daarna gaan we aan de slag om jouw rekenprobleem aan te pakken. Ook jij/ jouw kind kunt gevoel voor tijd en getallen ontwikkelen, of met breuken leren rekenen. Zo gaan we stapje voor stapje aan de slag en doen we wat nodig is om jou te helpen.

Herken je een van de dingen hieronder?

Heb je bijvoorbeeld moeite met:

  • de waarde van getallen weten, het verschil tussen 25 en 52 in waarde
  • tafels leren
  • basisrekenvaardigheden leren
  • opdrachten gestructureerd aanpakken
  • snel afgeleid zijn, dagdromen
  • onrust in je hoofd
  • ordenen en opruimen

Dan kan ik je zeker helpen! Hoe?

Ik vertel het je graag. Vanuit ontspanning leer ik je te focussen op je werk, help ik je je rekenprobleem aan te pakken door te beginnen met getalbegrip en begrip van wat rekenen eigenlijk is. Jong of ouder, het maakt niet uit, helpen kan ik je zeker!

Neem gerust contact met me op voor meer informatie of voor het maken van een kennismakingsafspraak, geheel vrijblijvend.

Een afgerond Davis counseling is een cadeau voor het leven.

Ik kan je ook in het Engels counselen als je dat prettiger vindt.

Ellen van Doorn
Davis counselor en life coach
+31 6 28724263
Adres
Noordland 5
2548 WB  Den Haag