Davis® Methode

In Eigen Hand

Hulp bij dyslexie, dyscalculie, AD(H)D en andere leerproblemen 

Davis Methode

Met de Davis Methode leer je gebruik te maken van jouw manier van denken en jouw talenten om zo je lees-, reken-, of concentratieprobleem aan te pakken. Jij gebruikt je hersenen op een andere manier dan iemand die geen last heeft van dyslexie, dyscalculie of AD(H)D. Deze andere manier van denken heeft veel voordelen maar kan ook leer- en concentratieproblemen opleveren. Je leert technieken om de verschillende delen van je hersenen beter te laten samenwerken.
 
In onze maatschappij is het hele onderwijs gericht op woorddenken. Ieder mens wordt echter geboren als beelddenker en gebruikt dit talent in de jonge jaren om de wereld te leren kennen. Sommige kinderen kunnen dit zo goed dat ze pas later het woorddenken ontwikkelen. Hierdoor kan het gebeuren dat een kind op school leert lezen als het nog niet toe is aan woorddenken waardoor er een leesprobleem kan ontstaan. Dit levert heel veel verwarring op bij het kind dat leert lezen.
 
Tijdens de counseling leer je je verwarring te herkennen en op te heffen. Hiervoor gebruik je de Davis-technieken, ook wel Davis-tools genoemd. Als je geleerd hebt de verwarring op te heffen, komt er rust in je hoofd en kun je gaan leren. Daarna gaan we door gebruik te maken van jouw talent voor beelddenken je leesprobleem aanpakken. Hoe fijn is dat?  
 
Voor reken- en aandachtsproblemen heb ik een vergelijkbare aanpak, en altijd voor jou een programma op maat.
 
De technieken die je leert zijn 
  • oriënteren: hierdoor creëer je rust in je hoofd en kun je beter focussen;
  • loslaten: door spanning los te laten kun je ontspannen focussen;
  • energie reguleren: je leert je energieniveau aan te passen aan de situatie of wat je wilt gaan doen.
 
Dit helpt je om makkelijker te lezen, te rekenen, te concentreren en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leerprocessen. 
 
Je leert je leven weer in eigen hand te nemen.
 
Handige links 
Toelichting dyslexie programma (video)
Copyright © 2019 – www.in-eigen-hand.nl
Logo dda, davis methode. Hulp bij dyslexie, dyscalculie, AD(H)D en andere leerproblemen. Hoogbegaafd

Beroepsmatige dienstverlening aangeduid als Davis®, Davis Dyslexia Correction®, Davis Symbol Mastery®, en Davis Orientation Counseling®. Mag uitsluitend verleend worden door mensen die opgeleid en gecertificeerd zijn door de Davis Dyslexia Association International.